Do letošní ankety bylo zařazeno celkem 102 kusů etiket z 15 firem, které byly
rozděleny do 26 anketních čísel. I letos jsme ponechali systém náhodného číslování.
Důvod je prostý. Osvědčil se, a navíc donutil zaměstnance z firem, pokud jejich
firma přispěla do této ankety a chtěli jim dát svůj hlas, projít celou anketu, protože
jsme nedávali etiketám z jedné firmy anketní čísla po sobě jdoucí. Tím nakonec
mohli dát i hlas jiné etiketě, než původně mysleli.
Počet hodnocených etiket podle krajů:
Vysočina 22
Středočeský + Praha 16
Jihočeský 41
Olomoucký 10
Ústecký 5
Liberecký 8
Letos bohužel neproběhlo vzhledem k situaci s covid-19 hlasování na burzách v Praze a Táboře, protože burzy byly vzhledem k této situaci zrušené. Hlasovat se nedalo ani na VČS v Praze na konci ledna, takže oproti jiným létům bohužel nemohli hlasovat ti, co nemají internet. Částečný výpadek hlasů z burz letos vykryla jihlavská prodejna sýrů, kde se docela činili. S majitelem této prodejny už mám domluven další ročník ankety. Kromě prodejny sýrů byla také umístěna v mlékárně Polná, kde je také prodejna a nabízejí zde nejen výrobky této firmy, ale i další jiné než z mléka. Výsledkem jsou však opět další hlasy do ankety. Letos také zde to bylo trochu slabší, inu i zde se asi projevil covid-19, takže příští rok to snad bude lepší. Anketa kromě těchto míst byla umístěna i na webových stránkách klubu, takže mohl hlasovat každý, kdo má připojení na internet.
Anketa byla na stránkách klubu a byla stažena během února a výsledky zpracoval vedoucí sběratelů SE ve spolupráci se správcem webu KSK, který dodal podklady.
Podle počtu hlasů bylo letos toto pořadí:
1. Madeta České Budějovice Tylžský sýr archivní
2. AW Loštice Olomoucké tvarůžky, série 10 ks,
různé příchutě, vánoční a velikonoční motivy
3. Moravia Lacto, Jihlava Herold, tvrdý sýr, série 2 ks, různé příchutě
4. Savencia CZ, Přibyslav Král sýrů, Gurmánská edice
5. Moravia Lacto, Jihlava Panýr, sýr na grilování
6. Savencia CZ, Přibyslav Král sýrů, série 2 ks, různé příchutě (Krémový,
Hermadur)
7. – 8. Mlékárna Polná Jadel, pařený sýr, série 3 ks, různé příchutě
Madeta Č. Budějovice Lipánek, jemný sýr, série 2 ks, různé příchutě
9. Madeta České Budějovice Sýrařův výběr, série 4 ks, různé příchutě
10. Laktos Praha Čerstvý sýr, školní projekt
11. Salix Bečváry Sýrový dort Niva
12. Laktos Praha Čerstvý sýr + žervé, série 2 ks
13. Statek Horní Dvorce Čerstvý ovčí sýr, série 8 ks, různé příchutě
14. Mlékárna Krasolesí Čerstvý sýr, série 7 ks, různé příchutě a druhy
15.–16. Mlékárna Polná sýr Maskar z Polné
Statek Horní Dvorce Gouda, série 5 ks, různé příchutě a druhy
Vítězné firmy, které se umístily na 1.–3. místě, obdrží na Dni mléka diplom, pokud se vzhledem k situaci s covid-19 bude konat. Pokud by se tato akce nemohla konat, pak se nabízí stejně jako posledně Přibyslav, kde tradičně v září probíhá Mlékárenský den. Jak jsem již psal, starostovi se to předání minulý rok líbilo a byl by pro zopakování, takže uvidíme, jak se nadále bude situace s covid-19 vyvíjet.
Další ročník ankety proběhne letos v období listopad až leden následujícího roku. Doufám, že hlasování již normálně proběhne na burzách jak v Praze, tak i Táboře. Současně bude možné hlasovat na webu a očekáváme, že budete hlasovat vy i vaši známí. Bylo by dobře, kdybyste se o naší anketě zmínili třeba i na vašem pracovišti a další vaši kolegové by o tom mohli říci dalším známým, aby účast byla co nejvyšší. Předem děkujeme za toto vyřízení.
Pokud máte již nějaké novinky, o kterých si myslíte, že by stálo zato je dát do ankety, tak prosím o jejich zapůjčení. V případě zapůjčení prosím, abyste si tuto etiketu podepsali, aby bylo možné po anketě ji vrátit majiteli. Předem děkujeme za tyto etikety.