Do letošní ankety bylo zařazeno celkem 62 ks etiket z 16 firem, které byly rozděleny
do 25 anketních čísel.
Systém náhodného číslování jsme ponechali. Důvod byl prostý. Osvědčil se a navíc
donutil zaměstnance z firem, pokud jejich firma přispěla do této ankety a chtěli jim dát
svůj hlas, projít celou anketu, protože jsme nedávali etiketám z jedné firmy anketní
čísla po sobě jdoucí. Tím nakonec mohli dát i hlas jiné etiketě, než původně mysleli.
Počet hodnocených etiket podle krajů:
Vysočina 12
Středočeský + Praha 21
Jihomoravský 12
Západočeský 6
Olomoucký 4
Jihočeský 4
Pardubický 3
Hlasování proběhlo na burze v Praze a také na prosincové burze JKS v Táboře. Anketa byla také umístěna na webových stránkách klubu. Stažena byla koncem února a výsledky zpracoval Ing. Jarmil Škop. Podle počtu získaných hlasů bylo toto pořadí:
1. Miltra, Městečko Trnávka pařený zrající sýr Provolone
2. Laktos Praha série přírodních plátkových sýrů
3. Olma Olomouc sýr Olmín
4. Moravia Lacto, Jihlava série plátkových sýrů
5. Nové Město na Moravě ovčácký sýr
6. Savencia Fromage CZ král sýrů Hermelín, nové příchutě
7. Salix ovčí sýr
8. Milko Poděbrady bonbony uzené
9-10. Madeta série sýrů Monastere a AW Loštice Hanácké oheň
Další ročník ankety proběhne letos v období listopad až leden následujícího roku. Hlasování proběhne opět na burzách v Praze a Táboře. Současně bude možné hlasovat na webu a očekáváme, že budete hlasovat i vy, popř. další vaši známí. Bylo by dobře, kdybyste se o naší anketě zmínili třeba i na vašem pracovišti a další vaši kolegové by o tom mohli říci dalším známým, aby účast byla co nejvyšší. Předem děkujeme.