V minulém čísle Sběratele vyšel článek o etiketách známého taveného sýra Apetito.
Byl poměrně rozsáhlý, přesto v něm nemohlo být všechno. Sběratel Jan Makovec
mě oprávněně upozornil, že v textu nebylo uvedeno, že se tento sýr vyráběl
určitou dobu také v Nymburce.
V době, kdy Nymburk patřil pod Polabské mlékárny Poděbrady, měl pro Apetito vytvořenou vlastní etiketu. Na etiketě se uvádí, že sýr obsahuje 70% tuku v sušině a byl vyráběn v šestidílné krabičce o váze 227g. Kulatých krabičkových etiket je známo šest variant, na polovině z nich už nejsou uvedeny Polabské mlékárny, jen Tavírna sýrů Nymburk. Apetito se také vyrábělo v hranolech 100g.
V dalším období se stal Nymburk součástí firmy Havlíček a Zelinka a Apetito se vyrábělo s „klasickými“ bleděmodrými etiketami. Jako výrobce je uváděna Tavírna sýrů Nymburk s.r.o. a mimo loga Nymburku je uvedeno i logo Havlíčka a Zelinky. Trojúhelníkové sýry byly šestidílné s gramáží 160g.
Krátkou dobu tavírna vyráběla sýry pro TPK Hodonín. Na etiketě je umístěno i tehdejší logo Hodonína – červený zvoneček.