Vítejte na oficiálních stránkách Klubu sběratelů kuriozit
English version
Deutshe version
Home | O klubu | Členství v KSK | Plán akcí KSK | Sběratelské materiály | O KSK jinde | Kontakty | Inzerce | Odkazy
Sekce
Skupiny sběratelů
Veletrh Sběratel
6. - 7. září 2024 (pá-so)
Výstaviště PVA EXPO PRAHA
otevírací doba:
Pá 10 - 18 hod.
So 10 - 16 hod.
Podporujeme
Vyhledávání
Vyhledat text

KSK je i na facebooku
Poslední inzeráty
Český svaz filumenistů - zápalkové
nálepky
Čajové obaly a vysačky » Pití čaje v Tibetu

Pití čaje v Tibetu

Čajové obaly a vysačky - Pití čaje v Tibetu Pro Tibeťany je čaj nápoj stejně oblíbený jako káva lidem ze Západu, dalo by se říci, že čaj je nepostradatelný pro život Tibeťanů. V oblastech obývaných Tibeťany se čaj nevyrábí a téměř všechen čaj se musí dovážet z jiných částí Číny. Čaje cestovaly po starobylé stezce na čajových koních. Tibeťané jsou závislí na pití čaje kvůli drsnému podnebí a vysoké nadmořské výšce, což vytvořilo svůj vlastní jedinečný způsob pití a přípravy čaje. Nejpopulárnější formou tibetského čaje je máslový čaj a mléčný čaj.

Máslový čaj:

Jednou z hlavních součástí pro každé tibetské jídlo je máslový čaj a je nej oblíbenějším nápojem, co se v Tibetu pije. Podle tradiční tibetské medicíny, máslový čaj dělá Tibeťany silné a schopné žít dlouhý život. Předpokládá se také, že zahřejte tělo, bojujte s hladem a pomáhá při trávení. Máslový čaj (také známý jako „po cha“ se skládá pouze z několika jednoduchých přísad: jačí máslo, cihlový čaj, sůl a voda. Máslový čaj má silnou slanou chuť a mnoho lidem, kteří jej pijí poprvé, to chutná spíše jako vývar než čaj. Hostům se podává také máslový čaj a významní hosté se obsluhují s nově připraveným máslovým čajem ihned po přípravě, což je považováno za nejvyšší zdvořilost, protože máslový čaj chutná nejlépe, když je horký.

Příprava čaje je časově náročná a komplikovaná. Cihlový čaj se vaří, dokud nedosáhne správnou chuť, pak jsou čajové listy odstraněny a čaj se vlije do dřevěné máselnice s vroucí vodou, solí a jačím máslem. Ingredience se smíchají a výsledná kapalina se nalije do konvice, kde se ohřeje a poté podává.

Sběratel 3/24

Celý článek naleznete v časopise

Sběratel 3/24

Ing. Bohuš Získal


[ 15. 09. 2024 | Komentářů: 0 | Doporučit | Vytisknout | 51 přečtení ]
Časopis Sběratel

Aktuální číslo
SBĚRATEL 3/24

časopis Sběratel

( Více informací o číslu )

Nejbližší akce KSK
Členský adresář
XX.
ČLENSKÝ ADRESÁŘ

XIX. členský adresář

( Více o adresáři )
Série kalendáříků

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2025

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2025

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2025

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2025

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2025

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2025

Katalog PE
Nové knihy

Home | O klubu | Členství v KSK | Plán akcí KSK | Sběratelské materiály | O KSK jinde | Kontakty | Inzerce | Odkazy

Powered by phpRS. Copyright © Klub sběratelů kuriozit 2001-2024. Všechna práva vyhrazena. Kopírování jakékoli části možné jen se svolením autora.